Yogatherapie

Yogatherapie Iveta Hanusova

Yogatherapie is een nieuwe, populaire en krachtige beweging. Yoga als therapie kan op verschillende manieren worden ingezet. Veel wetenschappelijke studies hebben ook de effectiviteit van Yoga als aanvullende therapie bij verschillende gedrags- en gezondheidsproblematiek aangetoond. Yoga onderscheidt zich van gymnastiek en fitness door bewust de adem, houding en beweging te integreren. Psychische klachten kunnen door middel van lichamelijke houdingen en oefeningen verminderen of zelfs opgelost worden.

Yogatherapie voor volwassenen

Ik werk vanuit een holistische visie. De kennis van Psychologie wordt gecombineerd met de positieve werking van Yoga en Sensi-therapie. Hierdoor wordt de psyche, het lichaam en de energiehuishouding tegelijkertijd bij het proces betrokken. Met yogatherapie ga je bewust de relatie met je lichaam onderzoeken en verdiepen. Je leert de signalen van je lichaam te herkennen en hierop anticiperen. Aan de hand van jouw behoeftes en mogelijkheden stellen we samen een persoonlijke programma op.

Wanneer kan yogatherapie helpen? Hieronder zie je aantal voorbeelden:

● rug en nek klachten
● burn out
● slaapstoornissen
● chronische pijn
● astma
● eetstoornissen (vaak is er dan weinig contact met het lichaam, en kan bewustwording en yoga heel goed bijdragen aan herstel)
● overgangsklachten
● overige psycho-somatische klachten
● Stressgerelateerde klachten
● spijsverteringsklachten
● het immuunsysteem
● het concentratievermogen
● lage zelfvertrouwen

Yogatherapie voor kinderen

Bij de yogatherapie bij kinderen wordt naast yogahoudingen, ademoefeningen en visualisaties ook gebruik gemaakt van spel, creatieve technieken, verhalen, affirmaties en natuur.

Wanneer kan yogatherapie kinderen helpen? Hieronder zie je aantal voorbeelden:

● Psychosomatische klachten
● Slechte lichaamshouding
● Slaapproblemen ADHD/ADD
● Laag of negatief zelfbeeld
● HSP, Hooggevoeligheid
● Concentratieproblemen
● Boos gedrag
● Druk gedrag
● Stil en teruggetrokken gedrag
● Clownesk gedrag
● Faalangst