Bewust bewegen met kinderen

Opleiding

 

Bewust Bewegen met Kinderen

‘Bewust Bewegen met Kinderen’ is speels, leerzaam, uitdagend, mindful en ontspannend. De opleiding ‘Bewust Bewegen met Kinderen’ is er voor iedereen die zich op een professionele manier wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen. De opleiding zit boordevol activiteiten, creatieve opdrachten en spelletjes die makkelijk toepasbaar zijn in de klas, in een groep en ook tijdens een-op-een werken met kinderen. Bewust bewegen kan altijd en overal! Na het volgen van deze opleiding ben je tevens een gecertificeerde kinderyogadocent.

De opleiding heb ik ontwikkeld vanuit mijn achtergrond als toegepaste psycholoog en jarenlange ervaringen als (kinder-) yogadocent. In mijn werk combineer ik de wereld van yoga en energiewerk met de kennis vanuit de psychologie. De opleiding ‘Bewust Bewegen met Kinderen’ is een allesomvattend concept waarin niet alleen houdingen en oefeningen centraal staan, ook verschillende creatieve en coachende technieken komen tijdens de opleiding aan bod.

In Nederland ben ik al 10 jaar actief in het geven van individuele en groepslessen aan kinderen en volwassenen. In Tsjechië verzorgt ik al 10 jaar diverse opleidingen en trainingen op het gebied van yoga en bewust bewegen voor professionals. Inmiddels heb ik al meer dan duizend enthousiaste deelnemers geschoold. Nu is het tijd om mijn kennis en ervaringen ook hier in Nederland te delen. Mijn opleidingen zitten vol inspiratie en praktische tips. Ik geef les op een speelse manier en motiveer anderen tot zelfontdekking en eigen creatie.

Doel van de opleiding:

Het doel van ‘Bewust Bewegen met Kinderen’ is om elk kind in zijn of haar kracht te zetten. Elk kind is anders en heeft andere behoeftes en mogelijkheden. Maatwerk en aandacht voor het kind  staan centraal. Door middel van bewuste beweging, meditatie, spel, creatieve opdrachten en fantasie gaan kinderen op een ontdekkingsreis naar zichzelf. Dit brengt positieve effecten met zich mee. 

Een kind leert hierdoor bijvoorbeeld:

bewust worden van het lichaam,

persoonlijke grenzen ontdekken en deze leren stellen,

het lichaam te versterken en soepel te houden,

bewust worden van de ademhaling,

de concentratie verbeteren,

ontspannen,

contact te maken met zichzelf en anderen,

meer vertrouwen te krijgen in zichzelf.

Opzet van de opleiding:

De opleiding bestaat uit 6 lesdagen verdeeld over 3 weekenden. Tijdens deze dagen worden verschillenden aspecten van Kinderyoga op een speelse en interactieve manier behandeld. Tussen de weekenden is er voldoende ruimte voor zelfstudie en mogelijke toepassing van de geleerde stof.

Dag 1

Wie ben ik (als kind)?

Door middel van speelse opdrachten kom jij in verbinding met jouw innerlijke kind en ontdekken we samen wat de behoeftes en krachten zijn van jouw innerlijke kind. Dit geeft je veel inzichten in jouw natuurlijke kwaliteiten en welke bewuste activiteiten het beste passen bij jou en je kind(eren).

Dag 2

Filosofie, houdingen & bewegingen

Je maakt kennis met de filosofie achter Bewust Bewegen met Kinderen. Je leert hoe je met kinderen op een laagdrempelige manier over filosofische onderwerpen  kan praten. Daarnaast gaan we op deze dag aan de slag met de houdingen en bewegingen voor kinderen. Door het zelf uit te proberen, leer en ervaar je de effecten ervan op je lichaam en geest.

Dag 3

Bewegen met tools en attributen

Op deze dag gaan we verder met de houdingen en bewegingen. Daarnaast gaan we ook dieper in op de uitvoeringen en werkingen daarvan. Vervolgens leer je hoe je tijdens een les of een speelmoment allerlei tools en attributen kan inzetten.

Dag 4

Bewuste spelletjes spelen & ervaren

(een voorbeeld les)

Deze dag staat in teken van spelen en ervaren. Eerst leer je allerlei leuke spelletjes die allemaal hun eigen superkracht hebben. Sommige spelletjes brengen ontspanning, andere energie of verbinding. Laat je verrassen door wat je spelenderwijs allemaal kan bereiken. Daarna mag je weer eens kind zijn en een volledige les ondergaan. Eigen ervaring is de beste leraar.

Dag 5

Lesopbouw, kindermeditaties & kindermassages

Na veel te hebben ervaren leer je op deze dag hoe je een waanzinnige les samen kan stellen. Hierin staat maatwerk centraal. Hoe kies je het juiste thema, de juiste houdingen, spelletjes, et cetera voor je kind, groep of cliënt? En hoe zorg je voor een fijne flow, interactie en motivatie?

Het theoretische deel wisselen we af met het ervaren van verschillende soorten van meditaties en massages voor kinderen.

Dag 6

Presentaties & ruimte voor vragen

De laatste opleidingsdag wordt besteed aan afsluitende presentaties, feedback en mogelijke vragen.

Leerdoelen en toetsing

Naast een grote lading inspiratie en beleving van veel plezier sluit je de opleiding af met de volgende kwaliteiten:

Je weet wat je krachten zijn en hoe je deze kan inzetten tijdens het werken met kinderen

Je hebt kennis van de filosofie achter Bewust Bewegen en weet deze bespreekbaar te maken met kinderen

Je hebt een groot scala aan houdingen en bewegingen voor kinderen geleerd en kan deze op de juiste manier en moment inzetten

Je kan verschillende tools en attributen gebruiken op een speelse manier tijdens de activiteiten

Je kent allerlei bewuste spelletjes en hun werking. Je kunt deze zelfstandig inzetten en verwerken in een les

Je hebt geleerd hoe je massages en meditaties voor kinderen uitvoert en begeleid

Je bent in staat om een geweldige les samen te stellen die aansluit aan de behoeften, wensen en mogelijkheden van je doelgroep

Je weet hoe je Bewust Bewegen met Kinderen binnen je eigen leven en/of werk kan integreren.

Tijdens de opleiding vinden verschillende individuele en groepsopdrachten plaats. Als groep geven we elkaar feedback en leren we van elkaar. Een open en leergierige houding is heel welkom. Aanwezigheid op minimaal 5 lesdagen is een vereiste voor het behalen van het certificaat. De opleiding wordt afgesloten met een presentatie van zelfgemaakte les. Na het afronden van de opleiding ontvang je een 60 uur certificaat ben je tevens een gecertificeerde kinderyogadocent.

Doelgroep

De opleiding is toegankelijk voor iedereen die zich wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen. De opleiding is een mooie aanvulling voor iedereen die beroepsmatig werkt, of wil gaan werken met kinderen. Je kan hierbij denken aan beroepen zoals leraren, gastouders, pedagogisch medewerkers op een kinderopvang of BSO, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, logopedisten en kindercoaches. Yogadocenten die graag kinderyoga willen geven zijn ook welkom. De opleiding kan ook veel betekenen voor ouders die graag hun kind(eren) een gezonde en bewuste manier van bewegen willen meegeven.   

Bewust bewegen met kinderen

Ervaringen van anderen

“Tijdens de opleiding van Iveta heb ik veel nieuwe verrassende inzichten over mezelf gekregen en heb veel inspiratie opgedaan voor het werken met kinderen.”

“Ik ga naar huis volledig tevreden, ontspannen en met een hoop nieuwe ideeën. Ik kan niet wachten om deze snel in praktijk te brengen. Dankjewel!”

“Deze opleiding is een van de beste die ik ooit heb meegemaakt. Het is te merken dat Iveta vanuit haar passie en jarenlange ervaring de kennis doorgeeft.”  

“Iveta is een geweldige docent, inspirerend en authentiek. Ze heeft veel ervaring en deze kan ze op een natuurlijke manier doorgeven. Het is een plezier om bij haar opleiding te zijn.”

“Praktisch, nuttig, veel inspiratie en informatie. En een fijne ongedwongen sfeer. Zeker een aanrader!”

“Mijn enthousiasme is aangewakkerd. Kinderen in mijn klas zullen heel blij zijn met de nieuwe leuke activiteiten en vooral de meditaties en massages. Deze opleiding heeft werkelijk een nieuwe veld voor me geopend. Mijn grote dank hiervoor.”

Data, lestijden en locatie

Start in april 2022:

  • 1e weekend          2 & 3 april 2022
  • 2e weekend       23 & 24 april 2022
  • 3e weekend       21 & 22 mei 2022

Start in september 2022:

  • 1e weekend         10 & 11 september 2022
  • 2e weekend         8 & 9 oktober 2022
  • 3e weekend        12 & 13 november 2022

Lestijden zijn van 10.00 – 17.00 uur

De opleiding wordt gefaciliteerd in een sfeervolle ruimte bij Mudita Yoga (www.mudita-yoga.nl) in het hartje van Eindhoven. Centraal station is op een loopafstand.

Het adres is:
Willemstraat 15b
5611 HB Eindhoven

Investering

€ 750,- (vrijgesteld van BTW)

De investering is voor de 6-daagse opleiding inclusief lesmateriaal, koffie/thee, fruit en wat lekkers.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om lid te worden van een gesloten FaceBook groep. Deze groep is bedoeld om ervaringen te delen, elkaar te inspireren en te motiveren.

Let op!
Heb je meegedaan met de Introductiedag? Dan worden de kosten hiervan in mindering gebracht van de prijs van de opleiding.

Inschrijving

Voor vragen of in te schrijven kun je contact opnemen met Iveta Hanusova.

Je kun je ook meteen aanmelden via de website van Mudita Academy & Yoga.