Bewust bewegen met kinderen

Opleiding

 

Bewust Bewegen en Natuur

 

in Tsjechië

‘Bewust Bewegen en Natuur’ is een belevingsopleiding midden in het heuvelachtige landschap van Tsjechië. Deze opleiding is voor iedereen die zich op een professionele manier wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen in combinatie met de natuur.

De opleiding zit boordevol activiteiten  in de natuur, creatieve opdrachten en spelletjes die makkelijk toepasbaar zijn in de klas, in een groep en ook tijdens een-op-een werken met kinderen. Deze helpen de kinderen onder andere bij de bewustwording van het lichaam en de ademhaling, verbetering van de concentratie en het meer vertrouwen te krijgen in zichzelf. Bewust bewegen kan altijd en overal maar in de natuur is het natuurlijk het allerleukst! Zelf ben ik midden in de prachtige natuur van Tsjechië opgegroeid en heb ik al haar geheimen en wonderen leren kennen die zij kinderen kan bieden.  

Vanuit mijn achtergrond als toegepaste psycholoog en jarenlange ervaringen als (kinder-) yogadocent heb ik deze opleiding ontwikkeld. In mijn werk combineer ik de wereld van yoga en energiewerk met de kennis vanuit de psychologie. Ik ben er van overtuigd dat in de natuur, de natuurlijke lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van het kind het krachtigst gestimuleerd en gesteund wordt. Daarom is deze opleiding vooral nu, zo waardevol.

Waar staat Bewust Bewegen met Kinderen voor?

Lees meer HIER.

Opzet van de opleiding:

De opleiding bestaat uit drie lesdagen vol speelse activiteiten in en met de natuur waarbij bewust bewegen en beleven centraal staat. Tussen de activiteiten door is er voldoende ruimte voor bezinning, integratie, wandelen in de natuur en gezellig samenzijn. 

Het programma begint op woensdagavond met een gezamenlijke maaltijd en kennismaking. De opleidingsdagen zijn op donderdag, vrijdag en zaterdag voor ongeveer 6 uur per dag. Zondagochtend sluiten we de opleiding af. Lees hier alvast een voorproefje van de activiteiten die je kunt verwachten:

* kinderyoga * kindermeditaties * kindermassages * ademspelletjes * knutselen * tekenen * spelletjes * huttenbouwen * boswandelingen * natuurweetjes * edelstenen * kampvuur * buiten koken * yoga * uitstapje naar het Reuzengebergte * lekker vegetarisch eten * 

Leerdoelen en toetsing

Tijdens de opleiding vinden verschillende individuele en groepsopdrachten plaats. Als groep geven we elkaar feedback en leren we van elkaar. Een open en leergierige houding is heel welkom. Na het afronden van de opleiding ontvang je een certificaat.

Doelgroep

De opleiding is toegankelijk voor iedereen die zich op een professionele manier wil verdiepen in de wereld van bewust bewegen en spelen met kinderen in combinatie met de natuur. De opleiding is een mooie aanvulling voor iedereen die beroepsmatig werkt, of wil gaan werken met kinderen. Je kan hierbij denken aan beroepen zoals leraren, gastouders, pedagogisch medewerkers op een kinderopvang of BSO, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, logopedisten en kindercoaches. Yogadocenten die graag kinderyoga willen geven zijn ook welkom. De opleiding kan ook veel betekenen voor ouders die graag hun kind(eren) een gezonde en bewuste manier van bewegen willen meegeven.   

Bewust bewegen met kinderen

Data en locatie

Woensdag 31 mei 2023

tot/met

Zondag 4 juni 2023

 

Vervoer

Vanuit Nederland kan je onze prachtige plek op twee maniren bereiken:

  • Met vliegtuig naar Praag (cca. 70 min) en met openbaar vervoer vanuit Praag (cca. 120 min)
  • Met een auto is het ongeveer 9 uur rijden. Samen rijden kan een gezellige optie zijn.

 

Jullie verblijven in onze prachtige boerderij. Deze ligt midden in heuvelachtige bosrijke natuur, met de toppen van het Reuzengebergte op de achtergrond.

De woonboerderij biedt totaal 10 slaapplekken verdeeld over 4 slaapkamers. De slaapplekken worden in overleg verdeeld zodat zich hier iedereen prettig bij voelt.

Voor de binnenactiviteiten hebben we een sfeervolle yogaruimte ter beschikking.

Rondom de woonboerderij bevindt zich een ruime tuin met fruitbomen, hangmatten en verschillende rustplekken. Vanuit de tuin loop je meteen zo de bossen en velden in om te genieten van de mooie natuur.

Het adres is:
Borovnice u Stare Paky 117, 54477 Borovnice in Tsjechië

Investering

€ 950,- (vrijgesteld van BTW)

De investering is voor de 3-daagse opleiding inclusief lesmateriaal, heerlijk vegetarisch eten (ontbijt, lunch, avondeten,  koffie/thee, fruit en wat lekkers) en vier overnachtingen.

Wil je graag een of meer nachten langer blijven om van het mooie omgeving te genieten?      Stuur me dan een email voor meer info.

Let op!

De opleiding valt onder de subsidieregeling van het STAP-budget, waarmee je het trainingsgedeelte (550,- euro) vergoed kunt krijgen van de overheid.

Aanmelden in combinatie met de opleiding Bewust Bewegen met Kinderen of training Bewust Bewegen en ADHD?

Je kunt je ook met het STAP-budget aanmelden voor een van de volgende combinatie-opleidingen:

Bewust Bewegen en Natuur + Bewust Bewegen met Kinderen

Het totaalbedrag voor de combinatie-opleiding bedraagt € 1.750,- (vrijgesteld van BTW). De subsidie bedraagt daarbij € 1.000,- en je eigen bijdrage € 750,-.

Bewust Bewegen en Natuur + Bewust Bewegen en ADHD. 
Het totaalbedrag voor de combinatie-opleiding bedraagt € 1.440,- (vrijgesteld van BTW). De subsidie bedraagt daarbij € 1.000,- en je eigen bijdrage € 440,-.

Inschrijving

Voor vragen of in te schrijven kun je contact opnemen met Iveta Hanusova.

Je kun je ook meteen aanmelden via de website van Mudita Academy & Yoga.